Bibliotheek Rijssen  |  Rijssen

14 juli 2020 van 10:30 - 12:00 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar

Zet dit event in mijn agenda
14-07-2020 10:07 29-09-2023 04:09 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar In samenwerking met bibliotheek Rijssen organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Rijssen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Rijssen, Kerkstraat 4, 7461 LB Rijssen

In samenwerking met bibliotheek Rijssen organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Rijssen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden via www.bibliotheekrijssenholten.nl (agenda)

Bibliotheek Rijssen
Kerkstraat 4
7461 LB Rijssen, Nederland
info@bibliotheekrijssen.nl
0548-513431
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Rijssen-Holten

De Bibliotheek Rijssen-Holten is voor iedereen in het werkgebied een goed toegankelijke, eigentijdse voorziening voor informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning. Naast het uitlenen van media richt de Bibliotheek zich ook op informatievoorziening d.m.v. lezingen en workshops. De Bibliotheek werkt daarbij samen met andere organisaties op sociaal, educatief en cultureel gebied.Bibliotheek Rijssen-Holten is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Rijssen-Holten de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad!