ZINiN Bibliotheek Nijverdal  |  Nijverdal

7 juli 2020 van 13:00 - 14:30 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar

Zet dit event in mijn agenda
07-07-2020 01:07 19-07-2024 05:07 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar In samenwerking met ZINiN Nijverdal organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij ZINiN Nijverdal kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. ZINiN Bibliotheek Nijverdal, Willem Alexanderstraat 7, 7442MA Nijverdal

In samenwerking met ZINiN Nijverdal organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij ZINiN Nijverdal kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


Via hier kun je je tickets bestellen (let op: nu maar plek voor 8 deelnemers)

ZINiN Bibliotheek Nijverdal
Willem Alexanderstraat 7
7442MA Nijverdal,
brein-reis@zinin.com
0548613342
Open deze route in je routeplanner

ZINiN Bibliotheek Nijverdal

ZINiN Bibliotheek is dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat je verrassen en inspireren.ZINiN Bibliotheek is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij ZINiN Bibliotheek de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!

Mastodon