ZINiN Bibliotheek Nijverdal  |  Nijverdal

1 januari 2021 - 31 december 2023


High Tech programma

Zet dit event in mijn agenda
01-01-2021 12:01 07-06-2023 08:06 Amsterdam High Tech programma Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar bij de Twentse Maakplaatsen een High Tech workshop volgen. Kinderen worden op hun eigen leeftijdsniveau uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen. ZINiN Bibliotheek Nijverdal, Willem Alexanderstraat 7, 7442MA Nijverdal

Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar bij de Twentse Maakplaatsen een High Tech workshop of online KidsLab workshop volgen. Kinderen worden op hun eigen leeftijdsniveau uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen.

Duurzaamheid rode draad programmering
Het thema van de High Tech programmering sluit elke vakantie aan op de duurzaamheidsdoelen van de Twentse Maakplaatsen. De bibliotheken hebben zich als doel gesteld om - naast de aandacht op mediawijsheid - binnen de vrijetijdsprogrammering kinderen en jongeren bewust te maken van hun ecologische voetafdruk. Tetem onderschrijft dit belang en heeft in samenwerking met Rijnbrink hier een passend vrijetijdsaanbod voor ontwikkeld.

High Tech programma
Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals de succesvolle 3D chocolade print-workshops, waarin kinderen leren om zelf een 3D chocoladefiguur te ontwerpen en een chocolademal te maken, waarbij ze samen nadenken over het thema Duurzaamheid. Of de workshop Mechmuis waar gewerkt wordt aan bewustwording rond het gebruik van plastic. In de workshop wordt plastic gesorteerd en wordt onderzocht welke soorten plastic voor hergebruik geschikt zijn, waarna ze zelf met behulp van sluitgiet-technieken de onderdelen voor het bouwen van een opwindmuis maken.

Zomervakantie - Heatpress 8+
In de zomervakantie verzorgen we een workshop met de Heatpress (vertaald 'hittepers'). Een hittepers is een apparaat dat is ontworpen om met behulp van warmte en druk een vorm te persen. Kinderen gaan aan de slag met het persen van gerecycled plastic met een hittepers. Eerst bedenken ze welke creatie ze willen maken - bijvoorbeeld een vliegtuig, masker, tol of sleutelhanger - waarna ze uitgeknipte onderdelen van plastic afgewisseld met gekleurd stof/papier met de hittepers samenpersen tot een geheel. In deze workshop leren kinderen over het recyclen van materialen en worden bewust van hun ecologische voetafdruk. We gebruiken dan ook plastic dat restafval is van een bedrijf die dit anders zou weggooien.

Herfstvakantie - Filmprojectdag 10 - 14 jaar
Na het succes van vorig jaar kunnen kinderen in de herfstvakantie opnieuw een Filmprojectdag volgen. Van 15 t/m 22 oktober komen ze alles te weten over het maken van een film én denken ze na over mediawijsheid. Deze filmprojectdag biedt 10 tot 14 jarigen de kans om in één dag een korte film te maken bij de bibliotheek. Dat kan zijn als acteur, filmer of regisseur. Onder begeleiding van de creatieve professionals van Tetem leren ze - vanuit hun rol - waar ze op moeten letten bij het maken van een film en over het verantwoord omgaan met media.

Klik door naar de website van deze Maakplaats en kijk in de agenda voor meer informatie over het High Tech programma en geef je kind(eren) op voor een van de workshopdata.

Online KidsLab workshops

Met de online KidsLab workshops zijn de ontwerp- en maakworkshops van de Twentse Maakplaatsen ook toegankelijk voor kinderen vanuit huis. Deze sluiten thematisch aan bij de High Tech vakantieprogrammering van de Twentse Maakplaatsen. Bekijk de KidsLab workshop in de komende vakantie op onze Kidspagina.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


Klik door naar de website van deze Maakplaats voor meer informatie over het High Tech programma in de komende schoolvakantie en geef je kind(eren) op voor een van de workshopdata.

ZINiN Bibliotheek Nijverdal
Willem Alexanderstraat 7
7442MA Nijverdal,
brein-reis@zinin.com
0548613342
Open deze route in je routeplanner

ZINiN Bibliotheek Nijverdal

ZINiN Bibliotheek is dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat je verrassen en inspireren.ZINiN Bibliotheek is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij ZINiN Bibliotheek de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!