Bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp  |  Denekamp

12 oktober 2020 van 10:00 - 11:30 uur


High Tech programma: Tekenrobot 6-9 jaar

Zet dit event in mijn agenda
12-10-2020 10:10 29-09-2023 04:09 Amsterdam High Tech programma: Tekenrobot 6-9 jaar In samenwerking met bibliotheek Denekamp organiseert Tetem deze herfstvakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Denekamp kennismaken met de techniek van een tekenrobot. Bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp, Oranjestraat 21, 7591 GA Denekamp

In samenwerking met bibliotheek Denekamp organiseert Tetem deze herfstvakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Denekamp kennismaken met de techniek van een tekenrobot.

High tech workshop: Maak je tekening met behulp van een tekenrobot

Iets tekenen met pen, stift of potlood kan je natuurlijk al! In deze workshop bedenk je nog steeds zelf vormen, lijnen of woorden, maar deze laat je op papier zetten door een technisch hulpje: de tekenrobot. De tekenrobot zet je zelf (op onderdelen) in elkaar.

De workshop wordt verzorgd voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beide leeftijdsgroepen gaan aan de slag met de tekenrobot. De uitvoermogelijkheden verschillen per leeftijdsgroep. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

De high tech workshop 'Maak je tekening met behulp van een tekenrobot' wordt geprogrammeerd binnen de periode 12 t/m 17 oktober.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden via: info@bibliotheekdinkelland.nl
Vermeld in je mail je naam en leeftijd. De leeftijd bepaalt in welke groep je komt.

Bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp
Oranjestraat 21
7591 GA Denekamp, Nederland
info@bibliotheekdinkelland.nl
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Dinkelland

De Bibliotheek Dinkelland biedt iedereen vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur zodat mensen zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de maatschappij. De Bibliotheek is de grootste schatkamer van Nederland, vol materialen, ideeën en verhalen. De Bibliotheek Dinkelland heeft vestigingen in Denekamp en Oostmarsum.Bibliotheek Dinkelland is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Dinkelland de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad en dorp!