|  

15 juni 2020 - 31 december 2024


@Home programma

Zet dit event in mijn agenda
15-06-2020 12:06 06-08-2022 08:08 Amsterdam @Home programma Ontdek hoe je vingers van binnen bewegen door aan de slag te gaan met de Make-It kit Robot-hand of ontwerp je eigen schaduwlamp met het ontwerpprogramma Inkscape. Of doe een uitdagende programmeerworkshop uit het Code-It programma of doe mee met een live online KidsLab ontwerp- & maakworkshop. , ,

Ontdek hoe je vingers van binnen bewegen door aan de slag te gaan met de Make-It kit Robot-hand of ontwerp je eigen schaduwlamp met het ontwerpprogramma Inkscape. Of kies een uitdagende programmeerworkshop uit het Code-It  programma of doe mee met een live online KidsLab ontwerp- & maakworkshop.

Het @Home programma dat de Twentse Maakplaatsen in samenwerking met Tetem heeft ontwikkeld biedt kinderen en jongeren in hun vrije tijd en vakantie volop inspiratie om iets leuks én nieuws te doen. Uitdagende maakactiviteiten en online workshops, allemaal op het gebied van techniek en digitalisering. Een online concept dat eenvoudig in huis te halen is!

Naast de fysieke maakactiviteiten die bij deze Maakplaats buitenschools en in de vakantie gevolgd kunnen worden, kunnen kinderen tussen de 6 en 15 jaar op elk moment aan de slag met deze serie thuis-maakworkshops.

Met de Make-It techniekkits kunnen kinderen van 6 tot 15 jaar eindeloos aan de slag met uitdagende en leerzame maakopdrachten. De kinderen leren bijvoorbeeld een Rotormobiel maken die wordt aangedreven door een propeller of laten een potlood zweven door het beïnvloeden van het magnetische veld.

Naast de Make-It@Home kits kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar Code-It programmeer workshops volgen. Programmeer je eigen Flappy Bird spel of ontdek hoe een algoritme werkt. Ze leren alles over coderen, programmeren en creativiteit binnen het programmeren.

Elke vakantieperiodes kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar meedoen met online live ontwerp- & maakworkshops tijdens het KidsLab. Je heb een computer nodig en een aantal huis-tuin-en-keukenspullen. Samen met een labcoach van Tetem’s KidsLab maak je bijvoorbeeld je eigen stopmotionfilmpje of ontwerp je een textielsticker.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het volledige @Home programma.

Informatie


Online hulpdienst
Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je meer weten? Laat dan een berichtje achter onder de tutorial van de desbetreffende kit. Onze online lab-medewerker staat voor je klaar. Deze lab-medewerker geeft antwoord op al je vragen onder je achtergelaten bericht en kan je ook terugbellen als je het lastig vindt je vraag op te schrijven.,

Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Dinkelland

De Bibliotheek Dinkelland biedt iedereen vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur zodat mensen zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de maatschappij. De bibliotheek is de grootste schatkamer van Nederland, vol materialen, ideeën en verhalen. De Bibliotheek Dinkelland heeft vestigingen in Denekamp en Oostmarsum.Bibliotheek Dinkelland is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de bibliotheek Dinkelland de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad en dorp!