Bibliotheek Almelo@Home  |  Almelo

15 juni 2020 - 31 december 2024


@Home programma

Zet dit event in mijn agenda
15-06-2020 12:06 10-08-2022 10:08 Amsterdam @Home programma Maak de Make-It kit Rotormobiel, die wordt aangedreven door een propeller of beïnvloed het magnetische veld en laat een potlood zweven met de kit Magnetisch Zwevend Potlood. Of kies een uitdagende programmeerworkshop uit het Code-It programma of een live KidsLab ontwerp- & maakworkshop. Bibliotheek Almelo@Home, , Almelo

Maak de Make-It kit Rotormobiel, die wordt aangedreven door een propeller of beïnvloed het magnetische veld en laat een potlood zweven met de kit Magnetisch Zwevend Potlood. Of kies een uitdagende programmeerworkshop uit het Code-It  programma of doe mee met een live online KidsLab ontwerp- & maakworkshop.

Het @Home programma dat de Twentse Maakplaatsen in samenwerking met Tetem heeft ontwikkeld biedt kinderen en jongeren in hun vrije tijd en vakantie volop inspiratie om iets leuks én nieuws te doen. Uitdagende maakactiviteiten en online workshops, allemaal op het gebied van techniek en digitalisering. Een online concept dat eenvoudig in huis te halen is!

Naast de fysieke maakactiviteiten die bij deze Maakplaats buitenschools en in de vakantie gevolgd kunnen worden, kunnen kinderen tussen de 6 en 15 jaar op elk moment aan de slag met deze serie thuis-maakworkshops.

Met de Make-It techniekkits kunnen kinderen van 6 tot 15 jaar eindeloos aan de slag met uitdagende en leerzame maakopdrachten. De kinderen leren bijvoorbeeld een Rotormobiel maken die wordt aangedreven door een propeller of laten een potlood zweven door het beïnvloeden van het magnetische veld.

Naast de Make-It@Home kits kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar Code-It programmeer workshops volgen. Programmeer je eigen Flappy Bird spel of ontdek hoe een algoritme werkt. Ze leren alles over coderen, programmeren en creativiteit binnen het programmeren.

Elke vakantieperiodes kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar meedoen met online live ontwerp- & maakworkshops tijdens het KidsLab. Je heb een computer nodig en een aantal huis-tuin-en-keukenspullen. Samen met een labcoach van Tetem’s KidsLab maak je bijvoorbeeld je eigen stopmotionfilmpje of ontwerp je een textielsticker.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het volledige @Home programma.

Informatie


Online hulpdienst
Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je meer weten? Laat dan een berichtje achter onder de tutorial van de desbetreffende kit. Onze online lab-medewerker staat voor je klaar. Deze lab-medewerker geeft antwoord op al je vragen onder je achtergelaten bericht en kan je ook terugbellen als je het lastig vindt je vraag op te schrijven.

Bibliotheek Almelo@Home

Almelo, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Almelo

De Bibliotheek Almelo is dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat u verrassen en inspireren.Bibliotheek Almelo is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de bibliotheek Almelo de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad!