Oyfo Techniekmuseum  |  Hengelo

23 december 2019 van 14:00 - 15:00 uur


Koert van Mensvoort: invloed van technologie op ons eten

Zet dit event in mijn agenda
23-12-2019 02:12 19-07-2024 06:07 Amsterdam Koert van Mensvoort: invloed van technologie op ons eten Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat 9, 7553 CK Hengelo

Dr. ir. Koert van Mensvoort is kunstenaar, technoloog en filosoof. Hij is het meest bekend vanwege zijn Next Nature Filosofie. Die filosofie draait om het idee dat onze technologische omgeving zo ingewikkeld is geworden en zo overal aanwezig is, dat we deze als een natuur op zichzelf zijn gaan zien. En wat is nu de invloed van al deze technologie op ons eten?

Hoe technologie de wereld van ons eten beïnvloedt
Medicinaal snoep, programmeerbare wijn en gekweekt vlees. Wat ligt er in 2050 op je bord? Koert van Mensvoort neemt je mee in een tijdmachine naar de toekomst van ons voedsel. Gaan we allemaal hoog-technologische astronauten voeding eten of keren we juist terug naar de kleinschalige, locale, biologische eetgewoontes van onze grootouders?

Tijdens de lezing worden verschillende mogelijke toekomsten, zowel dromen als nachtmerries, tastbaar worden gemaakt, zodat we samen beter kunnen bepalen welke toekomst we eigenlijk willen! Een bijzondere lezing voor het hele gezin.

Informatie


Gratis

Lezing op maandag 23 december: aanvang 14.00 uur / Twente Nu zaal

Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Oyfo Techniekmuseum

Mastodon