Bibliotheek Wierden

Bibliotheek Wierden  |  Wierden

15 september 2021 van 19:00 - 21:30 uur

Bibliotheek Wierden  |  Wierden

13 oktober 2021 van 19:00 - 21:00 uur


Lablearning workshop serie Wearables maken

Heb je wel eens nagedacht hoe jouw ideale tas eruit zou moeten zien? Welke vorm en kleur die moet hebben? En wat je ermee wilt uitstralen? Kies je voor je naam, bedrijfslogo, lijfspreuk of favoriete bloem als applicatie? En moet deze dan ook nog licht kunnen geven?

Bibliotheek Wierden organiseert, i.s.m. Tetem, een tweedelige workshop Wearables maken waarin je met het softwareprogramma Inkscape een programmeerbare linnen- of heuptas gaat ontwerpen. De tas wordt naar jouw ontwerp gelasercut en geborduurd in ons lab en vervolgens door jou zelf in elkaar gezet. Een uitdagende workshop met als resultaat je eigen gepersonaliseerde tas met verlichting!

Hoe ziet het programma eruit?

Sessie 1: Ontwerp je tas
Datum: Woensdag 15 september
Duur: van 19:00 tot 21:30

In de workshop ontwerpt je met het softwareprogramma Inkscape een patroon voor een tas en een applicatie voor op de tas. Je maakt tijdens de workshop een keuze uit de stof en borduurgaren (of neemt een eigen stof mee naar de workshop). In aansluiting op de workshop wordt in het lab van Tetem het patroon met de lasercutter uitgesneden en wordt de applicatie met de borduurmachine opgebracht.

Sessie 2: Wearable maken
Datum: Woensdag 13 oktober
Duur: van 19:00 tot 21:00

Bij aanvang van deze workshop ontvang je een pakketje met hierin het uitgesneden, geborduurde stuk stof (uit sessie 1), electroden, lampjes, Lilypad- controller en geleidend garen. Tijdens deze sessie ga je deze op de stof maken, zodat de lampjes branden in het door jou ontworpen item op de linnentas/heuptas. Er is ook een mogelijkheid om de lampjes door een geprogrammeerde Lilypad-controller aan te sturen.

Deelname
De workshops worden fysiek aangeboden bij Bibliotheek Wierden en zijn geschikt voor volwassenen. Deelname aan de twee Lablearning workshops ‘Wearables maken’ – die als reeks gevolgd moeten worden -  kan door een mail te sturen aan info@bibliotheekwierden.nl

De Lablearning workshop is een co-productie van Bibliotheek Wierden in samenwerking met Tetem. Waarbij we willen aansluiten op het Textiel Festival Twente, een cultureel festival met als thema textiel waaraan in ieder geval acht musea uit Twente zullen deelnemen.

Informatie


Mastodon