Bibliotheek Enschede  |  Enschede

21 juli 2021 - 15 september 2021


Maakdag Enschede

Zet dit event in mijn agenda
21-07-2021 12:07 20-07-2024 06:07 Amsterdam Maakdag Enschede We kunnen er weer op uit deze zomer dus creëer je eigen Maak Experience tijdens de Maakdagen bij Bibliotheek Enschede. Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede

Zomer 2021 staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. We kunnen er deze zomer weer op uit dus creëer je eigen Maak Experience tijdens de Maakdagen bij Bibliotheek Enschede.

Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdsloten* - allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdag om draait!

  • 21 en 28 augustus: Bibliotheek Centrum
  • 4 september: Bibliotheek Zuid
  • 8 september: Bibliotheek Stadsveld
  • 15 september: Bibliotheek Glanerbrug

Kinderen van 4 t/m 6 jaar leren bijvoorbeeld programmeren met robot Cubetto of Ozobotjes, 6 t/m 9 jarigen maken een Rotormobiel of geven huisrobot Homey opdrachten met hun stem en 9 t/m 12 jarigen ontdekken een nieuwe virtuele wereld door de VR bril of maken zelf bioplastic. Maar er is nog veel meer!

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Enschede deze zomer!

Nieuwsgierig? Bekijk hier een impressie van de Maakdag:

Het complete zomerprogramma van de Maakdag bij Bibliotheek Enschede én die bij De MuseumFabriek en Wilmink Theater & Muziekcentrum waar ook Maakdagen worden georganiseerd, vind je hier. Ticketprijs: Kinderen en jongeren (t/m 18 jaar): € 2 p.p. | Volwassenen: € 3 p.p.

*Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag met in achtneming van de coronamaatregelen te laten plaatsvinden.

De Maakdagen worden in samenwerking met Tetem aangeboden in het kader van de MaakMeeMaand. Voor het complete zomerprogramma van de MaakMeeMaand zie de homepage.

Informatie


Het complete zomerprogramma van de Maakdag in Enschede vind je hier.

Ticketprijs: Kinderen en jongeren (t/m 18 jaar): € 2 p.p. | Volwassenen: € 3 p.p.

Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Enschede

Bibliotheek Enschede is dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat u verrassen en inspireren.Bibliotheek Enschede is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Enschede de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad!

Mastodon