Bibliotheek Almelo  |  Almelo

2 april 2022 van 10:00 - 16:00 uur


Passion for Fashion: word jij de winnaar van de Almelose Modewedstrijd?

Maak je eigen kleding of modeaccessoire zoals een tas, hoed of sieraad
Dit jaar loopt het Textiel Festival Twente in diverse Twentse steden, dus ook in Almelo. Textiel zit immers in het Almelose DNA. Het Stedelijk Museum Almelo en Bibliotheek Almelo organiseren daarom een modewedstrijd: maak je eigen kleding of modeaccessoire zoals een tas, hoed of sieraad en win een masterclass. Je presenteert je werk daarna in de stad op de catwalk van de Almelose kunstenaar Randy van Lingen. Voor jongeren tot 20 jaar is er een speciale prijs beschikbaar.

Doe mee en lever je werkstuk vóór 21 mei 2022 in bij de bibliotheek Almelo, Het Baken 3, 7607 AA Almelo t.a.v. Ellen Lamberts.

Waaraan moet je kledingstuk of modeaccessoires voldoen?

  • Duurzaam
  • Draagbaar
  • Uniek
  • Hoge kwaliteit
  • Innovatief
  • Volledig zelfgemaakt

Inspiratie nodig?
Op zaterdag 2 april zijn er in de Bibliotheek Almelo verschillende textielworkshops te volgen. Dit gebeurt in samenwerking met docenten van Tetem. Je kunt er terecht tussen 10.00 en 12.30 uur en 's middags tussen 13.30 en 16.00 uur. Alle deelnemers krijgen een tas met diverse textielproducten van Almelose bedrijven waar je mee aan de slag kan gaan. De workshops zijn gratis maar meld je vooraf aan via cursussen@bibliotheekalmelo.nl

De volgende workshops worden ’s morgens en ’s middags gegeven:

3D ontwerpen in Tinkercad
Maak je eigen 3D-ontwerp met Tinkercad. Dit is een gratis, gebruiksvriendelijke webapp om een 3D-ontwerp te maken. Leer hoe je gratis een account bij Tinkercad aanmaakt, een 3D-ontwerp kunt maken en hoe je bestanden opslaat zodat je ze op een 3D-printer kunt printen.

Naaimachine en wearables
Ga aan de slag met de naaimachine. Leer hoe een naaimachine werkt, maar ook hoe je een wearable kunt maken. Wearables zijn slimme en compacte elektronische apparaten die meestal worden gedragen om de arm, pols of dicht bij de huid. De wearable waarmee je aan de slag gaat bevestig je op textiel en kan je programmeren met kleuren (afbeeldingen/tekst).

Textielsticker maken met de plotter
Ontwerp je eigen textielsticker in Inkscape. Dit is een gratis opensource programma waarin je vectorafbeeldingen kunt illustreren. Je leert hoe je gratis een account bij Inkscape aanmaakt, een vectorafbeelding kunt maken en hoe je deze uiteindelijk met een plotter kunt uitsnijden.

3D-pennen
Een 3D-pen is vergelijkbaar met een 3D-printer. Met behulp van plastic draden, filamenten, kun je eindeloos dingen ontwerpen. Het grote verschil is dat een 3D-printer computergestuurd wordt en je de 3D-pen met de hand bedient. Dit geeft je de vrijheid om te maken wat je wilt.

Informatie


Voor de textielworkshops bij Bibliotheek Almelo op zaterdag 2 april kunt je terecht tussen 10.00 en 12.30 uur en ’s middags tussen 13.30 en 16.00 uur.

De workshops zijn gratis maar meld je vooraf aan via cursussen@bibliotheekalmelo.nl. Klik door naar de website van Bibliotheek Almelo voor meer informatie.

 

Bibliotheek Almelo
Het Baken 3
7607AA Almelo, Nederland
info@bibliotheekalmelo.nl
0546-822005
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Almelo

De Bibliotheek Almelo is dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat u verrassen en inspireren.Bibliotheek Almelo is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Almelo de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad!