Kulturhus Borne  |  Borne

19 november 2019 van 19:30 - 21:30 uur


Wearable Technology

Steeds meer mensen maken gebruik van wearable technology (draagbare technologie) door middel van kleding of accessoires waarin kleine sensoren verwerkt zijn. Angelika Mader, docent bij de opleiding Creative Technology aan de Universiteit Twente, vertelt over de impact die wearable technology op ons leven kan hebben. Wie ‘bedient’ onze kleding straks? In de toekomstige maatschappij kunnen onze kledingstukken zelf bewegen, moeten we dan niet oppassen voor hackers? Weet jouw kleding straks meer over jou dan jijzelf? Vanuit haar functie als coördinator van het project WEAFING - dat wearables inzet in veel verschillende werkvelden zoals sport en zorg - beantwoordt Angelika deze vragen.

Aansluitend geeft Edwin Dertien een workshop interactieve wearable technology. Edwin is beeldend kunstenaar en als onderzoeker verbonden aan de groep Robotica en Mechatronica op de Universiteit Twente.  In de wearables workshop werk je hands-on aan eigen ontwerp ideeën. Met behulp van een toolkit voor wearable tech, speciale stoffen én huis-tuin-en-keukenmaterialen worden concepten uitgewerkt, getoond en op video vastgelegd.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente 2020 op 6 en 7 juni. Het thema is Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In deze reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Informatie


Gratis

Aanmelden is verplicht via:
info@bibliotheekborne.nl

Kulturhus Borne
Marktstraat 23
7622 CP Borne, Nederland
bieb@kulturhusborne.nl
Open deze route in je routeplanner

Kulturhus Borne

Bibliotheek Kulturhus Borne is een moderne, gastvrije bibliotheek, met royale openingstijden en een mooie collectie boeken, tijdschriften en andere media. De Bornse bibliotheek is een belangrijke voorziening binnen het Kulturhus.Kulturhus Borne is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. Het Kulturhus biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij Kulturhus Borne de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!