Bibliotheek Haaksbergen  |  Haaksbergen

29 juli 2020 van 10:00 - 14:30 uur


Zomeractiviteiten dag Kulthurhus Haaksbergen

Zet dit event in mijn agenda
29-07-2020 10:07 29-09-2023 03:09 Amsterdam Zomeractiviteiten dag Kulthurhus Haaksbergen Woensdag 29 juli organiseert Kulturhus Haaksbergen een Zomeractiviteiten dag vol creatieve, technische en innovatieve activiteiten. Bibliotheek Haaksbergen, Blankenburgerstraat 40 - 42, 7481 EB Haaksbergen

Kulturhus Haaksbergen is een mooie plek om technologie, digitalisering en maakcultuur dichter bij de inwoners te brengen, zowel voor kinderen als voor ouderen. Als Maakplaats en ontmoetingsplek zal dit op woensdag 29 juli tot uiting komen tijdens de creatieve, technische en innovatieve Zomeractiviteiten dag.

Programma

10:30 uur en 13:00 uur: zomerworkshop 'Lasercut je eigen lamp' voor kinderen van 9 - 12 jaar. (Aanmelden)

10:30 - 12:00 uur: maakworkshop voor medewerkers van Kulturhus Haaksbergen

13:00 -14:30 uur: Cozmo programmeerworkshop voor jongeren van 12 t/m 17 jaar

Kinderen van 9 t/m 12 jaar trappen woensdag 29 juli de zomeractiviteiten dag bij Kulturhus Haaksbergen af met de High Tech workshop ‘Lasercut je eigen lamp’. Daarnaast worden de medewerkers van het Kulturhus in de ochtend getraind door een docent van Tetem in het werken met de Ozobot minirobot, 3D-pennen, Makey Makey en Rotormobiel. Waar Maakplaats medewerkers normaliter getraind worden in het MaakMeeLab bij Tetem in Enschede wordt speciaal voor deze zomeractiviteiten dag een trainingsopstelling gecreëerd in het Kulturhus. Medewerkers kunnen na de training zelf deze vier activiteiten organiseren en begeleiden.

De jongerenwerkers van Wijkracht bieden vervolgens in de middag jongeren van 12 t/m 17 jaar een Cozmo programmeerworkshop aan bij De Kappen. Ze leren Cozmo, een intelligent robotje met een heel eigen persoonlijkheid, opdrachten geven, spelletjes doen en programmeren.

Zo experimenteren kinderen, jongeren en medewerkers op een laagdrempelige manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Informatie


 

 

 

Bibliotheek Haaksbergen
Blankenburgerstraat 40 - 42
7481 EB Haaksbergen, Nederland
info@bibliotheekhaaksbergen.nl
053 - 573 02 00
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Haaksbergen

Wij bieden de burgers van Haaksbergen een aantrekkelijk, gevarieerd, actueel en kwalitatief hoogwaardig aanbod van diensten en activiteiten op het gebied van informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning, waarbij wij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van onze bezoekers, leden en klanten.Bibliotheek Haaksbergen is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij Bibliotheek Haaksbergen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!