Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

@Home |


Over deze Maakplaats

@Home

Naast de fysieke activiteiten bij de Twentse Maakplaatsen zijn er uitdagende en leerzame @Home activiteiten ontwikkeld. @Home Maakplaats biedt kinderen, jongeren en volwassenen een scala uitdagende activiteiten op het gebied van techniek en digitalisering. Een online concept dat eenvoudig in huis te halen is. Het biedt verschillende leervormen aan ouders en verzorgers om thuis samen met hun kind onder begeleiding van een professional aan de slag te gaan:

Make-It@Home 
Make-It@Home kits zijn workshop pakketjes voor kinderen van 6 t/m 15 jaar, waarbij ze vanuit huis aan de slag gaan met uitdagende technieken. Het online aanbod van het Make-It@Home programma biedt voor elk wat wils. Er is o.a. keuze uit: Aeronamic's Rotormobiel, AR Merge Cube, Circuit Buddies, Elektronische wenskaart, Festive Flashlight, Fotonmobiel, Kunstige robot, Lichtpiano, Magnetisch Zwevend Potlood, Robot-hand, Schaduwlamp, Thales’s Elektromagneet en Zonnecellen. Allemaal leuk, uitdagend en leerzaam! Ontdek en bestel alle Make-It@Home kits hier!

Code-It@Home
Code-It@Home zijn online programmeer workshops – ontwikkelt in samenwerking met Roombeek Cultuurpark Educatie, - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Programmeer bijvoorbeeld je eigen Flappy Bird spel of ontdek hoe algoritmen werken. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen kosteloos aan de slag via de Code-It@Home lijn.

KidsLab maak- & bouwworkshops
Elke woensdag- en zaterdagmiddag én in de vakantieperiodes kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar aan de slag met online live maak- & bouwworkshops. Samen met een labcoach van Tetem’s KidsLab bouw je bijvoorbeeld een mini-flipperkast of knikkerdoolhof, maak je je eigen stopmotionfilmpje of photoshop je een dierenkop. Voor elke workshop heb je een computer, tablet of telefoon nodig om deel te nemen aan de Zoom-sessie (gratis vergadertool) en een aantal huis-tuin-en-keukenspullen. Aanmelden is niet nodig. Bekijk hier het complete aanbod en doe mee!

Lablearning@Home
Ook (jong) volwassenen kunnen op een interactieve manier kennismaken met de nieuwste technieken en software, tijdens diverse Lablearning@Home ontwerplessen en webinars. In de verschillende real-live trainingen staat de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter, borduurmachine of 3D (voedsel)printer centraal. Laat de 3D printer jouw zelfontworpen telefoonhouder printen of ontwerp je eigen Art Deco Lamp of tas met de lasercutter. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Goed om te weten: je kunt ook in het uitgebreide MaakMeeLab van Tetem terecht om zélf te experimenteren met de nieuwste technologieën!

Partners
Het @Home programma biedt ook instructabels en tutorials van maakactiviteiten van maakplaats partners in de regio, zoals bibliotheken, cultuurhuizen en musea in Twente. Ook als daar geen activiteit op de locatie worden aangeboden, bestaat de mogelijkheid dit thuis op te pakken!

Tetem organiseert het @Home programma in samenwerking met Twentse Maakplaatsen en diverse partners in de regio.

Informatie


@Home
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Open deze route in je routeplanner