@Home |


Over deze Maakplaats

@Home

Naast de fysieke activiteiten bij de Twentse Maakplaatsen zijn er uitdagende en leerzame @Home activiteiten ontwikkeld. @Home Maakplaats biedt kinderen, jongeren en volwassenen een scala uitdagende activiteiten op het gebied van techniek en digitalisering. Een online concept dat eenvoudig in huis te halen is. Het biedt verschillende leervormen aan ouders en verzorgers om thuis samen met hun kind onder begeleiding van een professional aan de slag te gaan:

Make-It kits
Make-It kits zijn workshop pakketjes voor kinderen van 6 t/m 15 jaar, waarbij ze vanuit huis aan de slag gaan met uitdagende technieken. Het online aanbod van het Make-It programma biedt voor elk wat wils. Er is o.a. keuze uit: Aeronamic's Rotormobiel, AR Merge Cube, Circuit Buddies, Dura Vermeers Techniek huis, Elektronische wenskaart, Festive Flashlight, Fotonmobiel, Hankamps Ros van Twente, Kunstige robot, Lichtpiano, Magnetisch Zwevend Potlood, Robot-hand, Schaduwlamp, Thales’s Elektromagneet en Zonnecellen. Allemaal leuk, uitdagend en leerzaam! Ontdek en bestel alle Make-It kits hier!

Code-It 
Code-It workshops zijn online programmeer workshops, waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Programmeer bijvoorbeeld je eigen Flappy Bird spel of ontdek hoe algoritmen werken. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen kosteloos aan de slag via de Code-It lijn.

KidsLab ontwerp- & maakworkshops
Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar aan de slag met online live ontwerp- & maakworkshops. Samen met een labcoach van Tetem’s KidsLab maak je bijvoorbeeld je eigen stopmotionfilmpje of ontwerp je een textielsticker. Voor elke workshop heb je een computer, tablet of telefoon nodig om deel te nemen aan de Zoom-sessie (gratis vergadertool) en een aantal huis-tuin-en-keukenspullen. Aanmelden is niet nodig. Bekijk hier het complete aanbod en doe mee!

Goed om te weten: je kunt ook in het uitgebreide MaakMeeLab van Tetem terecht om zélf te experimenteren met de nieuwste technologieën!

Tetem organiseert het @Home programma in samenwerking met Twentse Maakplaatsen en diverse partners in de regio.

Informatie


@Home
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Open deze route in je routeplanner