@Home |


Over deze Maakplaats

@Home

Naast de fysieke activiteiten bij de Twentse Maakplaatsen zijn er uitdagende en leerzame @Home activiteiten ontwikkeld. @Home Maakplaats biedt kinderen, jongeren en volwassenen een scala uitdagende activiteiten op het gebied van techniek en digitalisering. Een online concept dat eenvoudig in huis te halen is. Het biedt verschillende leervormen aan ouders en verzorgers om thuis samen met hun kind onder begeleiding van een professional aan de slag te gaan:

Make-It@Home 
Make-It@Home kits zijn workshop pakketjes voor kinderen van 6 t/m 15 jaar, waarbij ze vanuit huis aan de slag gaan met uitdagende technieken. Het online aanbod van de Make-It@Home lijn biedt voor elk wat wils. Er is o.a. keuze uit: Kunstige robot, Festive Flashlight, Rotormobiel, Schaduwlamp, Electromagneet & Circuit Buddies, Zonnecellen, Robot-hand en Elektronische wenskaart, Magnetisch Zwevend Potlood en de AR Merge Cube. Allemaal leuk, uitdagend en leerzaam! Ontdek alle Make-It@Home kits hier!

Code-It@Home
Code-It@Home zijn online programmeer workshops – ontwikkelt in samenwerking met Roombeek Cultuurpark Educatie, - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Programmeer bijvoorbeeld je eigen Flappy Bird spel of ontdek hoe algoritmen werken. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen kosteloos aan de slag via de Code-It@Home lijn.

Lablearning@Home
Ook (jong) volwassenen kunnen op een interactieve manier kennismaken met de nieuwste technieken en software, tijdens diverse Lablearning@Home ontwerplessen en webinars. In de verschillende real-live trainingen staat de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter of 3D (voedsel)printer centraal. Laat de 3D printer jouw zelfontworpen ring printen of ontwerp je eigen Art Deco of LogoLamp met de lasercutter. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Goed om te weten: je kunt ook in het nieuwe MaakMeeLab van Tetem terecht om zélf te experimenteren met de nieuwste technologieën!

Partners
Het @Home programma biedt ook instructabels en tutorials van maakactiviteiten van maakplaats partners in de regio, zoals bibliotheken, cultuurhuizen en musea in Twente. Ook als daar geen activiteit op de locatie worden aangeboden, bestaat de mogelijkheid dit thuis op te pakken!

Tetem organiseert het @Home programma in samenwerking met Twentse Maakplaatsen en diverse partners in de regio.

Informatie


@Home
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Open deze route in je routeplanner