Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Tetem MaakMeeLab |


Over deze Maakplaats

Tetem MaakMeeLab

Het MaakMeeLab van Tetem is een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Publiek en buurtbewoners kunnen er gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur.

In het MaakMeeLab kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met uitdagende (basis) maaktechnieken door aan de slag te gaan met Make-It@Home techniek-kits. Zo kan je o.a. een robot-hand maken, een zelfgemaakte raceauto met zonne-energie laten rijden of een wenskaart tekenen met een speciale elektronische boodschap. Een ideaal uitje voor gezinnen met kinderen / jongeren tussen de 6 en 15 jaar. De labmanagers kunnen je ook de eerste stappen naar uitgebreide technieken en technologieën uitleggen. Het lab is namelijk uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

Tetem FabLab
Heb je de smaak nu echt te pakken en wil je uitgebreid experimenteren met bovenstaande digitale technologieën en kennis maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van Tetem's hybride tentoonstellingsprogramma, dan zijn bezoekers en kinderen vanaf 6 jaar van harte welkom in Tetem FabLab.

Praktische informatie
Klik hier voor de openingstijden en reserveren in het MaakMeeLab..

Toegang: gratis.
Voor het gebruik van materialen wordt een vergoeding gevraagd. Betaling per pin.

Informatie