Wat kan je tijdens MFT@Home doen?

Voor kinderen zijn Code-It@Home workshops en Make-It@Home techniek-kits ontwikkeld. Kinderen en jongeren leren programmeren en gaan aan de slag met uitdagende technieken. Programmeer je eigen Flappy Bird spel of ontdek hoe een Augmented Reality kubus werkt. De techniek-kits zijn ontwikkeld in samenwerking met de Maakplaatsen uit de regio.

Ook (jong) volwassenen kunnen op een interactieve manier kennismaken met de nieuwste technieken en software, tijdens diverse Lablearning@Home webinars en ontwerplessen. Een of meerdere keren per maand kun je deelnemen aan verschillende real-live trainingen waarbij de werking en mogelijkheden van bijv. een lasercutter of 3D (voedsel)printer centraal staat. Laat de 3D printer jouw zelf ontworpen ring printen of ontwerp je eigen Art Deco of Logolamp met de lasercutter. Goed om te weten: vanaf 15 juli kan je in Tetem terecht in ons nieuwe MaakMeeLab om zélf te experimenteren met de nieuwste technologieën!

In samenwerking met het Twentse bedrijfsleven en diverse culturele instellingen op het gebied van maaktechnologie zijn speciale programmeerworkshops, techniek-kits, webinars en trainingen ontwikkeld. Nieuwsgierig? We lichten er onderaan deze pagina een paar voor je uit!

Voor kinderen (6-12 jaar)
@Home
Voor jongeren (12-15 jaar)
@Home
Volwassenen
@Home
Alle leeftijden
@Maker Maand Twente oktober

Uitgelicht

Met de Make-It@Home techniek-kits worden kinderen van 6 tot 15 jaar geïnspireerd om iets leuks én nieuws te doen. De uitdagende en leerzame kits staan garant voor langdurig maakplezier, want onlangs zijn ze wegens groot succes uitgebreid met een aantal nieuwe kits.

Kinderen konden al aan de slag met de huidige Make-It@Home kits: de Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand, Elektronische wenskaart en de Elektromagneet & Circuit Buddies. Daar zijn nu de Merge Cube, Festive Flashlight, het Magnetisch Zwevend potlood, de Schaduwlamp en de Rotormobiel bijgekomen.

  • Educatie
  • Maker Maand
  • Aftermovie 2019

Maker Festival Events