Maker Festival Twente

 

Maker Festival viert de maakcultuur en is een traktatie voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie, creativiteit en innovatie!

In mei en juni komt het festival bij je thuis met een online programma voor alle leeftijden. Tijdens de real-live trainingen Lablearning@Home kun je op een interactieve manier kennis maken met de nieuwste technologieën. Iedereen die meer wil weten over de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een voedselprinter, lasercutter of de 3D printer kan meedoen aan de verschillende Lablearning@Home events.

Kinderen en jongeren kunnen vanuit huis aan de slag met de succesvolle Make-It@Home & Code-It@Home kits. De Make-It@Home kits Kunstige Robot, Robot-hand, Zonnecellen en Elektronische wenskaart worden gewoon thuis bezorgd. Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar. Code-It@Home workshops gaan in op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De kinderen en jongeren kunnen via een speciale website kosteloos de workshops volgen.

In oktober zetten we tijdens de Maker Maand verschillende makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers met kleinschalige offline en online events. Ook het @Home programma krijgt in oktober een revival met nieuwe kits en activiteiten.

Maker Festival Twente@Home flyer

Lablearning@Home
Verschillende data
Maker Festival @Home
Maand mei
Maker Festival @Home
Maand juni
Maker Maand Twente
Maand oktober

Een stukje geschiedenis

Het Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. In Nederland vinden deze festivals in twee regio’s plaats: Maker Faire Eindhoven en Maker Festival Twente. Het MFT werd voor het eerst georganiseerd in 2013 in de Creatieve Fabriek in Hengelo. Het festival verhuisde in 2015 naar de Performance Factory in Enschede. Sinds 2017 vindt het Maker Festival plaats in Roombeek Cultuurpark in Enschede met extra edities in Almelo en Hengelo. Het festival trekt jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers van alle leeftijden. Hier is een kleine impressie van de voorgaande edities.

  • Educatie
  • Maker Maand
  • Aftermovie 2019

Maker Festival Events