Maker Festival Twente


Thema @Home editie

Dit jaar vindt het Maker Festival Twente niet in fysieke vorm plaats maar beleeft jong en oud een compleet nieuw en innovatief programma vanuit huis! De @Home editie bestaat uit tal van uitdagende techniekkits, codeer workshops, trainingen, events en webinars. Doe, bekijk en ervaar het online activiteitenprogramma!

Het Maker Festival Twente is een echt familiefestival. Het biedt bezoekers van alle leeftijden een unieke beleving van de modernste technologieën en een kennismaking met vele maakbedrijven uit de regio. “We zien ouders jonge kinderen uitleg geven hoe vroeger de weefmachines werkten als ze de techniek van de nieuwste borduurmachine bekijken. Of hoe jongeren hun opa en oma laten kennismaken met Artificial Intelligence, Virtual Reality en digitale kunst. Techniek zit verweven in onze Twentse cultuur en daar zijn we trots op!” aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.

Waar je normaliter op de festivaldagen allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen op locatie kunt zien en beleven, ga je in 2020 online aan de slag vanuit huis. Het online activiteitenprogramma in mei en juni staat bol van de technische uitdagingen en maakactiviteiten. Het festival wordt voortgezet met een hybride programma tijdens de Maker Maand Twente in oktober. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het om draait bij het Maker Festival, ook tijdens de @Home editie!

Ontdek het hele programma op de homepage van het Maker Festival én laat je inspireren door de Maker Festival Twente@Home flyer!