Maand juni  |  @Home

Maker Festival @Home

Kinderen en jongeren creëren in de maanden mei en juni hun eigen Maker Festival@Home met verschillende tools en workshops waar ze thuis veel plezier aan beleven én tegelijk wat van opsteken.

Met Make-It@Home kits kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar op een leerzame en speelse manier doorleren met materialen die in huis aanwezig zijn. De kits Kunstige Robot, Robot-hand, Zonnecellen en Elektronische wenskaart worden gewoon thuis bezorgd. Veel DIY plezier!

Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De kinderen en jongeren kunnen via een speciale website kosteloos de workshops volgen.

Lablearning@Home zijn online real-live trainingen voor jongeren en volwassenen waarbij op een interactieve manier kennis kan worden gemaakt met de modernste technologieën en de open source software pakketten die daarbij horen. Via Instagram stories en de online helpdesk krijg je ondersteuning in het leren omgaan met de software. Zo kun je leren over de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld de lasercutter en de 3D printer. Je kan je ontwerp digitaal aanleveren en wij zorgen dat jouw ontwerp wordt gerealiseerd en per post bij je thuis wordt bezorgd.

Bekijk hieronder het complete overzicht van Maker Festival@Home activiteiten.

Gratis
Maand juni
@Home

Enschede,

Open deze route in je routeplanner