1 t/m 31 mei  |  

Maakdag Festivals

Maakdag Festivals in 14 Twentse gemeenten | programma

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud. Kom naar een van de Maakdag Festivals en creëer je eigen Maak Experience gewoon in de bibliotheek of het museum bij jou in de buurt!

MaakLab | RobotLab | FilmLab | MediaLab | KennisLab

Tijdens de Maakdag Festivals kan je in verschillende labs nieuwe maakwerelden ontdekken! Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab!

Bekijk hier het overzicht met activiteiten per Maakdag Festival en ontdek hieronder het programma per lab.

De inhoud van onderstaande labs kan per gemeente verschillen. Voor de Make-It techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab, vragen we een vergoeding van € 3 per kitje. 

 

Ticket Maakdag Festival
Een ticket voor het Maakdag Festival is niet nodig, de toegang is gratis*/**. Je kunt dus gewoon vrij naar binnen lopen!

*Voor de Make-It techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab, vragen we ter plekke een vergoeding van € 3 per kitje.

**bij Oyfo Techniekmuseum koop je een kaartje voor het museum waarmee je ook toegang krijgt tot het Maakdag Festival.
Voor Museum Buurtspoorweg koop je een perronkaartje van € 3 p.p. dat tevens toegang geeft tot het Maakdag Festival.

Alle 14 Twentse gemeenten
Bekijk hier alle data & locaties en het overzicht met activiteiten per Maakdag Festival.