1 t/m 31 mei  |  

Maakdag Festivals

Maakdag Festivals in 14 Twentse gemeenten | programma

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud. Kom naar een van de Maakdag Festivals en creëer je eigen Maak Experience gewoon in de bibliotheek of het museum bij jou in de buurt!

MaakLab | RobotLab | FilmLab | MediaLab | ExperienceLab

Tijdens de Maakdag Festivals kan je in verschillende labs nieuwe maakwerelden ontdekken! Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Nieuwe Verhalen of dansen en spelen met je eigen schaduw in de interactieve installatie Mijn lijn.

Lokale specials

Maar er is meer! Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Laat je in het KunstLab inspireren door werk van plaatselijke kunstenaars, die je met verschillende kunstinstallaties en projecten meenemen in een wonderlijke wereld. Of ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab! Laat je aan het einde van je bezoek in het ExperienceLab, middels de audiovisuele installatie van Miriam Riefel, aan ons weten hoe jij het Maker Festival hebt ervaren ?

Bekijk hier het overzicht met data, locaties en verschillende labs voor een Maakdag Festival bij jou in de buurt en ontdek hieronder welke activiteiten je allemaal in die labs kunt doen.

De inhoud van onderstaande labs kan per gemeente verschillen. Voor een aantal workshops wordt een kleine vergoeding van maximaal € 3 gevraagd. 

Randprogramma
In samenwerking met cultuurpartners, bibliotheken en speeltuinen hebben we naast de Maakdag Festivals een uitgebreid Randprogramma Maker Festival Twente ontwikkeld voor alle leeftijden. Tussen 15 maart en 31 mei kan je in Twente bijna elke dag iets beleven of ergens aan meedóen. Ontdek, doe en beleef het allemaal!

Ticket Maakdag Festival
Een ticket voor het Maakdag Festival is niet nodig, de toegang is gratis*. Je kunt dus gewoon vrij naar binnen lopen!

*De inhoud van onderstaande labs kan per gemeente verschillen. Voor een aantal workshops wordt een kleine vergoeding van maximaal € 3 gevraagd. 

Alle 14 Twentse gemeenten
Bekijk hier alle data & locaties en het overzicht van de verschillende labs per Maakdag Festival.