Data en tijden (vrije inloop):
6 mei van 11:30 – 17:30 uur | Bibliotheek Enter

Leeftijd: alle leeftijden

Bibliotheek Enter
Oude Pastoriestraat 6
7468 GE Enter, Nederland
info@bibliotheekwierden.nl
0547381158
Open deze route in je routeplanner

Ambachtenlab & Klompen DesignLab

Zet dit event in mijn agenda
06-05-2022 11:05 28-05-2024 03:05 Amsterdam Ambachtenlab & Klompen DesignLab Ontwerp op vrijdag 6 mei bij Bibliotheek Enter je eigen klomp in het Klompen DesignLab van het Klompenmuseum of bekijk de demonstratie klompen maken in de mobiele klompenmakerij. Bibliotheek Enter, Oude Pastoriestraat 6, 7468 GE Enter

Klompenmakerij - demonstratie
Met machines uit de jaren 20 van de vorige eeuw worden op locatie machinaal klompen gemaakt. De machines worden door de klompenmakers van Enters Erfgoed bemand. Zij showen in een korte sessie de geboorte van een klomp, voorzien van een mooie Enterse uitleg. Echt maatwerk dus!

Klompen DesignLab - Ontwerp je eigen klomp in het Klompen DesignLab van het Klompenmuseum.
Enters Erfgoed levert al jaren een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van oude ambachten zoals handmatig klompen maken. Om de nieuwe generatie een impuls te geven, is samen met Letink Design het Klompen DesignLab ontwikkeld, onderdeel van het Ambachtenlab Enter. Bij het ambacht klompen maken komt veel kijken, het is ook niet voor niets dat hier een jarenlange opleiding voor gevolgd moet worden. Met het Klompen DesignLab kan iedereen, jong en oud, een eigen klomp ontwerpen. De installatie combineert de nieuwste technologie met oude ambachtstechnieken op een uitdagende en speelse manier.

Data en tijden:
Vrijdag 6 mei van 11:30 - 17:30 uur | Bibliotheek Enter

Mastodon