Gratis

Data & tijden: zondag 1 mei en dinsdag 3 mei | 13:30 uur – 17:00 uur

Festivalterrein Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-23 08 791
Open deze route in je routeplanner

KennisLab – ROC van Twente Laboratorium- en procestechniek

KennisLab - ROC van Twente Laboratorium- en Procestechniek
Bij het KennisLab van het ROC van Twente maak je kennis met de MBO opleiding Laboratorium- en Procestechniek. Na het volgen van de MBO opleiding kan je aan het werk als analist of als operator. Maar wat doen zij eigenlijK?

Wat doet een analist: Het werk van een analist in een laboratorium is van groot belang. De analist is nauw betrokken bij onderzoek naar gezondheid, voeding, milieu en kwaliteit van producten. De analist ontvangt, registreert en bewerkt de meest uiteenlopende monsters die worden onderzocht.

Wat doet een operator: Een operator zorgt ervoor dat het productieproces veilig en soepel verloopt. Vanuit een centrale controlekamer regelt en bewaakt de operator dit proces en stuurt bij daar waar nodig is. Zijn er problemen? Dan weet de operator die goed op te lossen. De operator overziet het groter geheel en onderneemt actie als diegene denkt dat een productieproces efficiënter kan.

Wat ga je tijdens het KennisLab doen: Je gaat onder begeleiding van ROC docenten aan de slag met het maken van een eigen lavalamp door middel van gistbolletjes. Deze gistbolletjes maak je zelf en met behulp van kleurstoffen kies je welke neon kleur jouw lavalamp zal hebben. Wil je meer leren over vloeistoffen? Leer dan hoe je met behulp van een indicator de zuurwaarde kan aflezen in Erlenmeyers (laboratoriumfles).

 

Data en tijden: zaterdag 1 mei en dinsdag 3 mei van 13:00 -17:00 uur