Openingstijden MediaLab – Terra Nova:
21 mei 11:00 -16:00 uur Bibliotheek Almelo
22 mei 11:00 -16:00 uur Oyfo Techniekmuseum Hengelo

MediaLab – Terra Nova

Zet dit event in mijn agenda
21-05-2022 11:05 14-04-2024 07:04 Amsterdam MediaLab - Terra Nova Ontdek in het MediaLab de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers, zoals van VJ Performer Nou & Herkauw. Kom spelen met klei en laat je creatie digitaal tot leven komen in het universum van Terra Nova! Twente, ,

Ontdek in het MediaLab de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers, zoals van VJ Performer Nou & Herkauw. Kom spelen met klei, hout, karton en ander materialen en laat je creatie digitaal tot leven komen in het universum van Terra Nova!

Terra Nova
Terra Nova is een maak-workshop en building-game ineen, die gaat over ruimtereizen, ontdekkingstochten en het bouwen van futuristische werelden. Over nadenken over nieuwe oplossingen voor actuele en toekomstige problemen op aarde. Hoe ziet jouw toekomstige planeet eruit en wat voor natuur en dierenrijk bestaat er? Zijn er nog auto’s of alleen maar telepoorten, is er kunst en leven we allemaal in zwevende huizen?

In Terra Nova kan je dit allemaal gaan bedenken en maken. Met je handen, met nieuwe technologieën, maar vooral ook met je verbeelding. Het universum van Terra Nova bestaat uit drie planeten. Op elk van de drie planeten leven onzichtbare wezens die af en toe een ‘challenge’ formuleren waaraan je kan werken. Alleen doe je dit niet digitaal maar met je handen. Met klei, hout, karton en vele andere materialen. Eenmaal klaar met knutselen, zorgt een 3D scanner ervoor dat het bouwwerkje wordt omgezet naar een digitaal model dat je na het digitaal inkleuren kan toevoegen aan één van de planeten. Door de challenges af te ronden bouw je samen met anderen stap voor stap aan een kleurrijke fantasie planeet. Doe jij ook mee?!

 

Mastodon