4 t/m 7 mei | elke dag van 13:00 tot 17:00 uur

De MuseumFabriek
Het Rozendaal 11
7523 ZR Enschede, Nederland
info@demuseumfabriek.nl
+31 (0)53 - 2012099
Open deze route in je routeplanner

MuseumLab

Zet dit event in mijn agenda
26-05-2023 09:05 26-05-2023 09:05 Amsterdam MuseumLab Dompel je onder in de wondere wereld van natuur, cultuur, techniek en wetenschap. In de meivakantie staat De Museumfabriek helemaal in het teken van Zeemonsters met iedere dag een tentoonstelling met onder andere levende zeemonsters en diverse doe-activiteiten. De MuseumFabriek, Het Rozendaal 11, 7523 ZR Enschede

Zeemonsters in De Museumfabriek
De Museumfabriek staat de hele meivakantie in het teken van Zeemonsters. In het museum vindt dus ook tijdens het Maker Festival van 4 t/m 7 mei elke dag een tentoonstelling met onder andere levende zeemonsters en diverse doe-activiteiten plaats.

Kan je het je voorstellen…..? Twente is ooit een kustgebied geweest met diverse zeedieren zoals de Nothosaurus, een soort zwemmende dinosaurus. Bij De Museumfabriek hebben ze levensechte modellen van dit zeemonster. De kennis hiervoor hebben ze onder andere uit de grote collectie fossielen uit Winterswijk gehaald. Ondanks zijn gemene kop en scherpe tanden zijn zij van deze Nothosaurus gaan houden en daarom was hij inspiratie voor een meivakantiefestival rondom zeemonsters…. Dat is gaaf!

Levende watermonsters
De fossielen van de Nothosaurus zijn het bestuderen waard, maar denk ook aan andere fossielen, tanden, opgezette vissen en andere zeedieren. Fantaseer hoe het dier er ooit uit heeft gezien of laat je verrassen door levensechte afbeeldingen van hoe het ooit was…! Maar dat is niet alles; De Museumfabriek krijgt zelfs bezoek van levende watermonsters! Verschillende aquaria met prachtige, spannende, mysterieuze, grappige en lelijke watermonster(tje)s die je in deze tijd nog kan tegenkomen. Durf jij te kijken? En laat je verrassen door de verzonnen zeemonsters waar men vroeger al heel bang voor was. Of was dat misschien helemaal geen fantasie….? Ook zijn er films te zien en werk van kunstenaars waarbij je kleine, Nederlandse, zeemonstertjes van heel dichtbij kan bekijken! Maar er is ook aandacht voor het grootste zeemonster van déze tijd; de plastic soep….

Natuurlijk zijn alle activiteiten, ook in de Makerspace, aangepast op dit spannende thema. Voor elke leeftijd is er een leuke, creatieve activiteit te kiezen. Maak een eigen zeemonster met afvalmateriaal, maak je eigen Axolotl of ontwerp een fossiel van een nieuw ontdekt zeedier. Het complete programma is het vinden op de site van De Museumfabriek.

Data en tijden: donderdag 4 mei t/m zondag 7 mei van 11:00 uur tot 17:00 uur (het Maker Festival start om 13:00 uur)
Toegang: gratis

Meer informatie over Zeemonsters in De Museumfabriek vind je hier.