MuseumLab

Zet dit event in mijn agenda
01-05-2022 12:05 15-06-2024 08:06 Amsterdam MuseumLab Dompel je onder in de wondere wereld van natuur, cultuur, techniek en wetenschap. In de meivakantie staat De Museumfabriek helemaal in het teken van de Grote Familie Ontdekkingsreis met iedere dag workshops, wetenschapsshows, rondleidingen en andere doe-activiteiten! De MuseumFabriek, Het Rozendaal 11, 7523 ZR Enschede

De Grote Familie Ontdekkingsreis
De Museumfabriek staat van zaterdag 23 april tot en met zondag 8 mei helemaal in het teken van de Grote Familie Ontdekkingsreis. In het museum vinden alle dagen activiteiten, workshops, rondleidingen en wetenschapsshows plaats. Tijdens De Grote Familie Ontdekkingsreis maakt het publiek kennis met De Museumfabriek als het museum van wonderlijke wetenschap.

Tijdens De Grote Familie Ontdekkingsreis staan spannende shows van Mad Science op het programma, waarin de Mad Professors spannende wetenschappelijke proefjes doen met het publiek. Ook worden er workshops gegeven waarbij deelnemers hun eigen golfgenerator of diaprojector bouwen met Professor Fred, die alles van optica weet. Met Studio Koosje maak je een echte schatkaart of een onontdekte diersoort, en kunstenaar Mirna Limon geeft workshops skeletten tekenen in het Tekenkabinet in het museum. In de Makerspace draait het helemaal om onderzoek doen: je maakt er een eigen fossiel, determineert botten van een Nothosaurus, en doet onderzoek naar natuurhistorische objecten. Op verschillende dagen worden rondleidingen door het museum aangeboden.

Data en tijden: zondag 1 mei t/m zondag 8 mei van 13:30 uur tot 17:00 uur
Toegang: gratis

Meer informatie over De Grote Familie Ontdekkingsreis vind je hier.

Mastodon