Kosten: robots programmeren is gratis en op vrije inloop. Voor het museum betaal je de normale entreeprijs.

RobotLab Oyfo

Zet dit event in mijn agenda
19-05-2023 10:05 23-05-2024 04:05 Amsterdam RobotLab Oyfo Ontdek de programmeerwereld van de Robots Cubetto, Ozobot, Mtiy en Cozmo! Op 19 mei zijn er verschillende Robots in Oyfo te vinden. Kom kennismaken en leer programmeren! Er zijn robots aanwezig die geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd 4-15 jaar. Twente, ,

Ontdek de programmeerwereld van de Robots Cubetto, Ozobot, Mtiy en Cozmo
Op 19 mei zijn er verschillende Robots in Oyfo te vinden. Kom kennismaken en leer programmeren! Er zijn robots aanwezig die geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd 4-15 jaar.

Wist je dat je al kan leren programmeren wanneer je 4 jaar oud bent? Robot Cubetto programmeer je namelijk niet met moeilijke digitale programma’s op de computer, maar door gebruik te maken van kleurrijke blokken. Er worden geen letters gebruikt dus iedereen kan meedoen zonder te hoeven lezen.

Ga je liever aan de slag door te tekenen? Geef dan commando’s door het tekenen van gekleurde lijnen op papier en zie Ozobot vervolgens je opdracht uitvoeren. Laat je niet van de wijs brengen door zijn kleine formaat – Ozobot kan een heleboel!

Of leer programmeren met behulp van een tikpen en codekaarten wanneer je robot Mtiny over het speelbord programmeert. Lukt het jou om met zo min mogelijk codekaarten, Mtiny de route die jij bedacht hebt te laten afleggen? Mtiny kent ook emoties, kun jij voorspellen hoe de Robot zal reageren op zaken die hij op zijn route tegenkomt?

Ben je wat ouder en wil je echt uitgedaagd worden in het digitaal programmeren? Dan kan je aan de slag met robot Cozmo. Leer tijdens het programmeren wat het verschil tussen niet-zelflerende en zelflerende computers is. Maak kennis met kunstmatige intelligentie en leer coderen en programmeren met behulp van de Cozmo-app op de iPad.

Mastodon