Make-It@Home

In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze blijven leren. Dit kan tegenwoordig ook met online-lesmiddelen. Toch is het belangrijk voor de kinderen om leervormen af te wisselen. Om met de handen te werken. Om te leren door te doen. Omdat dit gelimiteerd is aan de materialen die in huis aanwezig zijn en kinderen niet op locatie een workshop kunnen volgen zijn de Make-It@Home kits ontwikkeld. Dit zijn workshop pakketten waar kinderen en jongeren thuis mee aan de slag kunnen. Zo blijven zij hun technische vaardigheden ontwikkelen en wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.

Ouders/verzorgers en leerkrachten kunnen bovenstaande kits bestellen via Make-It@Home. Nadat deze thuis zijn bezorgd, zitten in het pakketje de benodigde materialen. Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar.

Code-It@Home

Via online-lesmiddelen leren kinderen en jongeren allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer? Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Code-It@Home bestaat uit workshops met elk een introductievideo van een docent en werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo kunnen de kinderen en jongeren aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij in meerdere workshops de basisprincipes van coderen. De workshops zijn gratis beschikbaar via Code-It@Home.

Fablab@Home

Fablab@Home zijn online ontwerplessen waarbij jongeren op een interactieve manier kennis kunnen maken met de modernste technologie├źn en de open source software pakketten die daarbij horen. Jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar leren over de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld de lasercutter en de 3D printer. Ze maken een digitaal ontwerp en wij zorgen dat het ontwerp wordt gerealiseerd en per post thuis (of op school) wordt bezorgd. Meer informatie is beschikbaar via FabLab@Home.