1 t/m 8 mei  |  

Meerdaags Festival Enschede

 

Op en rond het festivalterrein voor Tetem in Enschede kun je elke dag van 13:30 - 17:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

CREEER JE EIGEN MAAK EXPERIENCE!
Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab!

Laat je verrassen in het TheaterLab: bezoek de theatervoorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie op zijn kop gepoept heeft (2+)’, doe zélf mee aan de muziekvoorstelling Kwaak (4+) of ga naar het hoorspel Wakkerland (7+) van Jeugdtheater Sonnevanck. Bezoek een van de MadScience shows waarin professor Mad het hele gezin meeneemt in de wereld van wetenschap en techniek. Ga op de Grote Familie ontdekkingsreis in het MuseumLab of bouw zélf mee aan de tentoonstelling Gen C: Children of 2050 in het KunstLab.

Ervaar en beleef hoe kunst en digitale techniek in samenspel tot spannende creaties en compleet nieuwe werelden leiden!

FESTIVALPROGRAMMA 1 T/M 8 MEI
Bekijk hier het complete festivalprogramma van 1 tm 8 mei in Roombeek en hieronder de inhoud van de verschillende activiteiten. Ontdek ook het uitgebreide randprogramma, met o.a. een code puzzelspeurtocht Treasure Hunt door Roombeek en de nieuwste Make-It techniekpakketjes. Ontdek, doe en beleef het allemaal!

 

Ticket meerdaags Festival Enschede 1 t/m 8 mei 

Een ticket voor het meerdaags Festival Enschede is niet nodig, de toegang is gratis*/**.

*Voor de Make-It techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab, vragen we ter plekke een vergoeding van € 3 per kit.

**Voor het TheaterLab zijn tickets voor een theatervoorstelling (á € 3 per persoon) beschikbaar in de ticketshop.

Openingstijden: elke dag van 13:30 - 17:00 uur

Locatie: festivalterrein van Tetem, Stroinksbleekweg 16 in Enschede

Maakdag Festival in 14 Twentse gemeenten (1 t/m 31 mei)
Bekijk hier alle data & locaties en het overzicht met activiteiten per Maakdag Festival.