4 t/m 7 mei  |  

Meerdaags Festival Enschede

 

Op en rond het festivalterrein voor Tetem in Enschede kun je elke dag van 13:00 - 17:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

CREEER JE EIGEN MAAK EXPERIENCE!
Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Makerfestival in Roombeek en laat je inspireren door nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen. Experimenteer bijvoorbeeld in het MaakLab met de nieuwste Make-It techniekkits, leer in het FilmLab hoe je een stopmotionfilm maakt en bezoek het RobotLab om de slimste robots te programmeren. Ook kunt je je uitleven in het MediaLab! Dansen en spelen met je eigen schaduw in de digitale installatie Mijn Lijn of help robot-ingenieur Robin een probleem op te lossen met de digitale installatie Nieuwe Verhalen. Maar er is meer!

Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs, onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zélf mee! 'Knuffel' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis in de Augmented Reality wereld ‘Volg de vlinder’ en bedenk je eigen klimaatactie in de workshop Seedboms. Onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’, ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op Zeemonster ontdekkingsreis in het MuseumLab.

Ook buiten gebeurt er heel veel! Ontwerp je eigen sleutelhanger in 3D in het EnschedeLab, laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer, maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek, neem deel aan de Treasurehunt of graaf je eigen kuil in het Graaf- en WaterLab. En dan hebben we het PannenkoekenLab, ChocoLab, TextielLab, FietsLab en PolitieLab nog helemaal niet genoemd!

Laat je aan het einde van je bezoek in het ExperienceLab, middels de audiovisuele installatie van Miriam Riefel, aan ons weten hoe jij het Maker Festival hebt ervaren ?

Ervaar en beleef hoe kunst en digitale techniek in samenspel tot spannende creaties en compleet nieuwe werelden leiden!

FESTIVALPROGRAMMA 4 T/M 7 MEI
Bekijk hieronder de inhoud van de verschillende activiteiten die je tijdens het festival van 4 t/m 7 mei in Roombeek allemaal kunt doen. Ontdek op de Plattegrond festivalterrein waar je alles kunt vinden!

De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Alleen voor het PannenkoekenLab en het ChocoLab heb je een ticket nodig.

Check de beschikbaarheid:

Wil je meedoen, maar liever dichter bij huis? Dat kan ook, want (een deel van) het Maker Festival toert van 1 t/m 31 mei door Twente en doet elke gemeente aan. Check hier wanneer er een Maakdag Festival bij jou in de buurt is. Kun je niet zo lang wachten? In samenwerking met cultuurpartners, bibliotheken en speeltuinen hebben we een uitgebreid Randprogramma Maker Festival Twente ontwikkeld voor alle leeftijden. Tussen 15 maart en 31 mei kan je in Twente bijna elke dag iets beleven of ergens aan meedóen. Ontdek, doe en beleef het allemaal!

 

Ticket meerdaags Festival Enschede 4 t/m 7 mei 

Een ticket voor het meerdaags Festival Enschede is niet nodig, de toegang is gratis*.

*Voor een aantal workshops wordt een kleine vergoeding van maximaal € 2 gevraagd. 

Openingstijden: elke dag van 13:00 - 17:00 uur

Locatie: festivalterrein van Tetem, Stroinksbleekweg 16 in Enschede

Bekijk: Plattegrond festivalterrein

AFTERMOVIE: Maker Festival Enschede 4 t/m 7 mei 2023

Maakdag Festival in 14 Twentse gemeenten (1 t/m 31 mei)
Bekijk hier alle data & locaties inclusief een overzicht met de verschillende labs per Maakdag Festival