Maker Festival Twente

Bezoek hét makerfestival van Twente en ontdek de nieuwste technieken, creatieve uit(vind)ingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in de regio. Zowel met de Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente, als tijdens het meerdaagse Maker Festival in Enschede creëer je je eigen Maak Experience. Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente!

Het Maker Festival Twente biedt bezoekers van alle leeftijden een unieke beleving van de modernste technologieën en een kennismaking met vele nieuwe maakprocessen. Daarnaast versterkt het de samenwerking en binding tussen partners in een gemeente en draagt het bij aan de ontwikkeling en overdracht van kennis op het gebied van maakcultuur en digitaliseren.

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud. Het Maker Festival Twente geeft bezoekers de kans om te experimenteren en in verschillende labs op een laagdrempelige manier kennis te maken met nieuwe technieken en maakprocessen. Gewoon bij de bibliotheek, het cultuurhuis, de schouwburg of het museum in de buurt!

“We zien ouders jonge kinderen uitleg geven hoe vroeger de weefmachines werkten als ze de techniek van de nieuwste borduurmachine bekijken. Of hoe jongeren hun opa en oma laten kennismaken met Artificial Intelligence, Virtual Reality en digitale kunst. Techniek zit verweven in onze (Twentse) cultuur en deze editie van het Maker Festival Twente beloofd dan ook weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden!” aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.

Het complete festivalprogramma voor MFT 2023 ontdek je op de homepage.