Talent en Publiek

Tetem vertelt met haar brede programmering het verhaal van een maatschappij die in ontwikkeling is en voegt vanuit programmalijnen context en betekenisgeving toe. We opereren in het brede veld van digitale cultuur, ontwerp, wetenschap en techniek. In de programmering staat het verbinden en verbeelden vanuit de inhoud centraal. We zijn betrokken bij de wereld van nu en werken samen met makers, partners en publiek aan actuele maatschappelijke vraagstukken. Zo willen we makers ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en publieken helpen zich een mening te vormen, een positie te bepalen en uiteindelijk een weg te vinden binnen de in verandering zijnde samenleving.

In de periode 2021-2024 werken we aan twee programmalijnen:

  • Happy Incidents zijn onverwachte gebeurtenissen, vondsten en ontmoetingen die onbedoeld iets goeds en positiefs voortbrengen. Ze zijn een bron voor ontmoetingen, plezier en het aangaan van nieuwe relaties. Het vraagt een open houding om het verschil tussen een incident en een happy incident te herkennen. Samen met makers en publiek onderzoeken we hoe we als persoon en als samenleving ontvankelijk kunnen worden voor ‘happy incidents’.
  • Society 5.1 onderzoekt een wereld waarin mensen en machines samenleven. Technologie speelt een steeds belangrijker rol in ons leven en het is van belang dat we technologie zó inzetten dat ze maatschappelijke ontwikkelingen ondersteunt en knelpunten helpt op te lossen. Samen met makers en publiek onderzoeken we de kansen die technologieën ons persoonlijk en als samenleving bieden. We gaan op zoek naar nieuwe kaders die bijdragen aan een inclusieve en eerlijke samenleving.

Nexus
Met Nexus biedt Tetem (jong)talent een kans om te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. We geloven in een zelfregulerende ontwikkeling van makers en zien onszelf als ‘guide on the side’. Ondersteuning is op basis van de leervraag van de maker. De visie van een maker op eigen ontwikkeling bepaalt de richting van het Nexus programma. We ondersteunen professionele makers bij de uitvoer van onderzoek, het ontwikkelen van nieuwe skills en het vervaardigen van een artistieke productie.

Publieksprogramma
Onze publieksprogrammering bestaat uit tentoonstellingen, treasure hunts en events. De tentoonstellingen en treasure hunts ontstaan in ontwikkeltrajecten met een of meerdere makers. Onze tentoonstellingen zijn geschikt voor 12+. De treasure hunts zijn veelal toegankelijk voor jonge mensen vanaf 6 jaar. Bij het ontwikkelen en realiseren van de events werkt Tetem vanuit co-creatie met publieken en partners. De event-programmering ontstaat door verbinding vanuit de inhoud. De rijke diversiteit aan partners en publieken leidt tot activiteiten als artist-talks, ontwerpateliers, symposia, kennisateliers en workshops. De tentoonstellingen en treasure hunts zijn van woensdag t/m zondag geopend voor publiek van 12.00-17.00 uur. De event-programmering vindt plaats op steeds wisselende tijden.

Open Lab
Tetem beschikt over hoogwaardige maakfaciliteiten en gedreven en ervaren Labmanagers. Ons Lab is een ontmoetingsplek voor professionele en amateurmakers. Het Lab is uitgerust met de nieuwste digitale en maaktechnologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte FabLab, is er ook een Film- & Gamelab waar gewerkt kan worden met bv. stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality. Door de week is het FabLab geopend voor makers die deelnemen aan ons ontwikkelprogramma en voor professionals. In de weekenden is het MaakMeeLab geopend voor iedereen met een interesse in maakcultuur. Voor mensen die een workshop willen volgen gericht op een specifieke techniek zijn er de Instapworkshops.

Café en Conceptstore
Tetem Café is een fijne ruimte waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten! In het Café kunnen bezoekers terecht voor een smakelijke vegetarische lunch of een goede koffie met een lekker taartje. In de Conceptstore kan je duurzaam vervaardigde en innovatieve cadeaus kopen, een ‘weesplant’ brengen of ophalen of je haar laten knippen bij de kapper. Op werkdagen is workspace Groen Geluk geopend, waar je als professional in een inspirerende omgeving kunt werken en creatieve collega’s ontmoeten. Tetem Café en de Conceptstore zijn op werkdagen geopend van 11.00-17.00 en in het weekend van 12.00-17.00. Workspace Groen Geluk is op werkdagen geopend van 9.00-17.00.

Het Talent- en Publieksprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mastodon