Walk-in Brunch, het ontmoeten van de ander

Publiceerdatum: 14 juni 2018

Op zondag 17 juni organiseert Tetem van 11.00 tot 14.00 een Walk-in Brunch. Het wordt een bijeenkomst voor iedereen die verschillende culturen wil ontmoeten. Er is van alles te doen, maar beleving en het contact met de ander staan centraal.

De brunch vormt de aftrap voor Tetem’s nieuwe programmalijn Walk-in Worlds. Daarin ligt de nadruk op kansen en mogelijkheden die de interactie van verschillende werelden biedt. Wat gebeurt er als je het contact met de ander aangaat? Maakt dit je leven kleurrijker en completer? Wat levert het ons op, zowel individueel als voor de samenleving als geheel?

Tetem wil een inclusieve organisatie zijn, die wederkerige relaties opbouwt en waarin respect voor elkaar de basis vormt. Onze tentoonstellingen en events maken we niet alleen voor mensen uit de stad en regio maar ook samen mét deze mensen. Dit betekent open staan voor de visie van de ander, ook als dat soms schuurt. De breedte van wat kunst en cultuur is durven opzoeken en af en toe misschien zelfs even over de eigen grens heen gaan. Ik houd van de spanning die dit oplevert, de dynamiek en van de chemie die kan ontstaan vanuit de interactie tussen mensen met een verschillende sociaal culturele achtergrond.

The Big Dance
Tijdens de Walk-in Brunch zal kunstenaar Abner Preis opnames maken van The Big Dance. Abner is een verhalenverteller en maakt o.a. voorstellingen en interactieve installaties. Hij werkt altijd met bijzondere mensen en is op zoek naar hun verhaal. The Big Dance is geschikt voor alle leeftijden. Bezoekers worden uitgenodigd om ‘als zichzelf te komen’ en de kleding uit hun eigen land te dragen. Al deze mensen, die elkaar niet kennen, gaan onder leiding van een professionele choreograaf met elkaar de dans aan. Een spannend proces, want hiermee zoeken we zowel de artistieke als de sociale grenzen op!

Beelden van The Big Dance worden gebruikt in de tentoonstelling Walk-in Worlds die vanaf 17 januari tot en met 7 april 2019 te zien is in Tetem.

~ geschreven door Wilja Jurg – directeur Tetem

Vorige blogs

De toekomst: durf te dromen

Franky’s Supermarket Met een groep leerlingen loop ik door de nieuwe tentoonstelling ‘Frankenstein’ in Museum TwentseWelle. We zijn aangekomen bij de installatie ‘Franky’s supermarket’. Dit is de supermarkt van de toekomst, waar je kunt shoppen voor nieuwe lichaamsdelen. De leerlingen hebben even rondgekeken. “Wie kan er iets vertellen over wat je zojuist hebt gezien?” vraag ik. Een beetje giechelig vertellen […]

Het antwoord van creatieven op de sleepwet en Facebook pixels!

Nauwelijks is de opwinding geluwd over de uitkomst van het referendum rond de sleepwet, of het blijkt dat onze devices bezaaid zijn met ‘pixels’ van Facebook. Hoezo we willen geen sleepwet? Wat onze veiligheidsdiensten niet mogen, doen platformorganisaties zoals Google en Facebook al jaren. Ook als je nu uitstapt, helaas, te laat; je bent al ‘geprofileerd’. En als je niet […]
Mastodon